نهادها و قوانین

در این بخش به معرفی نهادها و قوانین مرتبط با حوزه رمزارزها در داخل و خارج از ایران می‌پردازیم

دفتر کنترل سرمایه‌های خارجی (The Office of Foreign Assets Control)

دفتر کنترل سرمایه‌های خارجی (OFAC) یا دفتر کنترل دارایی‌های خارجی، یکی از ارگان‌های تحت‌نظر وزارت خزانه‌داری ایالات متحده آمریکا است. این دفتر بر اساس اهداف و سیاست‌های خارجی ایالات متحده علیه دولت‌ها، سازمان‌ها و افراد غیرآمریکایی تحریم‌های اقتصادی و بازرگانی اعمال می‌کند. اکثر امور مربوط به تحریم‌ها و شناسایی جرائم سایبری و رمزارزها، مربوط به این دفتر است.

گروه ویژه اقدام مالی (Financial Action Task Force)

گروه ویژه اقدام مالی (FATF) نام یک سازمان بین‌دولتی است که در سال ۱۹۸۹  و به دستور گروه هفت (G7) با هدف تعیین سیاست‌های توسعه برای مبارزه با پول‌شویی تأسیس شد. این سازمان در سال ۲۰۰۱ به کارزار مبارزه با تأمین مالی تروریسم پیوست. دبیرخانه اف‌ای‌تی‌اف در مقر سازمان همکاری اقتصادی و توسعه در پاریس قرار دارد.

گروه FATF میزان پیشرفت کشور‌های عضو در زمینه پیاده‌سازی توصیه‌های خود را همواره رصد می‌کند. همچنین بر پیشرفت تصویب و اجرای توصیه‌ها را در سطح جهانی نیز نظارت می‌کند. بر اساس همین رصد و نظارت‌ها، این گروه اقدام مالی در کشور‌ها را به سه دسته تقسیم کرده است.

  • گروه اول: کشور‌هایی هستند که از نظر این گروه کاملاً بر توصیه‌ها منطبق بوده و آن‌ها را اجرا کرده‌اند. این گروه، اکثر کشور‌های توسعه‌یافته هستند.
  • گروه دوم: کشور‌هایی هستند که در حال پیشرفت و تطبیق با استاندارد‌های مشخص شده هستند.
  • گروه سوم: کشور‌هایی هستند که همکاری با این گروه نداشتند و از نظر FATF کشور‌های دارای خطر پول‌شویی و تأمین مالی تروریسم هستند. این دسته خود به دو دسته تقسیم می‌شوند. یک دسته کشور‌هایی که علیه آن‌ها «اقدام متقابل» انجام نمی‌شود و دسته دیگر آن‌هایی هستند که علاوه بر بودن در لیست سیاه، علیه‌شان اقدام متقابل صورت می‌گیرد.

اتحادیه FATF دارای یک دستورالعمل ۴۰ ماد‌ه‌ای است که کلیه جنبه‌های مبارزه با پول‌شویی را در برمی‌گیرد. از ابتدای شروع به فعالیت اتحادیه FATF، مشخص بود که کشور‌های عضو این اتحادیه دارای سیستم‌های مالی و قانونی متفاوت با یکدیگر هستند و نمی‌توانند معیار‌های یکسانی داشته باشند و برای مبارزه با پول‌شویی از رفتار یکسانی پیروی کنند؛ بنابراین، دستورالعمل اجرایی اتحادیه FATF به صورتی نوشته شده است که هم قابل‌اجرا توسط کلیه اعضا باشد و هم مبادلات پولی قانونی کشور‌های عضو را محدود نکند و مانع توسعه اقتصادی کشور‌ها نشود.

پس از گذشت مدت‌ها برای این قرارداد معیار‌های مشخص شده است که طبق آن FATF کشور‌های را معرفی می‌کند که به‌عنوان پرخطرترین کشور‌ها، برای سرمایه‌گذاری هستند. این لیست سیاه، همان لیستی است که از سوی «سازمان همکاری اقتصادی و توسعه‌ای» انتشار داده می‌شود و با عنوان «کشور‌ها و قدرت‌های نامناسب برای همکاری» شناخته می‌شود. در این لیست نام کشور‌هایی ذکر می‌شود که کارشناسان این سازمان می‌گویند همکاری‌های لازم را برای مبارزه جهانی در مقابل پول‌شویی و تأمین مالی تروریسم انجام نمی‌دهند.

اتحادیه اروپا (European Union)

اتحادیه اروپا یا اتحادیه اروپایی یک اتحادیه اقتصادی – سیاسی است که از ۲۷ کشور اروپایی تشکیل شده است. منشأ اتحادیه اروپا به جامعه اقتصادی اروپا که در سال ۱۹۵۷ با توافقنامه رم میان ۶ کشور اروپایی برمی‌گردد که صرفاً یک اتحادیه اقتصادی بود. از آن تاریخ با اضافه‌شدن اعضای نو، اتحادیه اروپا بزرگ‌تر شد. اتحادیه اروپا در سال ۱۹۹۹ واحد پول مشترکی به نام یورو را معرفی کرد که تاکنون در ۱۹ کشور جایگزین پول‌های ملی شده است.

فعالیت‌های اتحادیه اروپا اکثر سیاست‌های عمومی را تحت پوشش قرار می‌دهد، از سیاست اقتصادی گرفته تا امور خارجه، دفاع، کشاورزی و تجارت. بااین‌حال، گستره قدرت آن در حوزه‌های مختلف بسیار متفاوت است. در برخی حوزه‌ها اتحادیه مانند یک فدراسیون (برای مثال در مسائل پولی، کشاورزی، تجاری، محیط‌زیست و سیاست‌های اقتصادی و اجتماعی) و در دیگر حوزه‌ها مانند یک سازمان بین‌المللی (برای مثال در امور خارجه) عمل می‌کند.

این اتحادیه اخیراً قوانینی را در حوزه رمزارزها به نام میکا (Markets in Crypto Assets) تدوین کرده است تا بتواند بازار رمزارزها را به استانداردهای قانونی نزدیک کند.

سازمان تجارت جهانی (World Trade Organization)

سازمان تجارت جهانی (WTO) یک سازمان بین‌المللی است که قوانین جهانی تجارت را تنظیم و اختلافات بین اعضا را حل‌وفصل می‌کند. اعضای سازمان تجارت جهانی کشورهایی هستند که موافقت‌نامه‌های (حدود ۳۰ موافقت‌نامه) این سازمان را امضا کرده‌اند. مقر سازمان تجارت جهانی در ژنو، سوئیس قرار دارد. تا سال ۲۰۲۳ تعداد ۱۶۶ کشور عضو این سازمان شده‌اند. اهدافی که سازمان تجارت جهانی برای خود تعریف کرده است بدین شرح است.

  • ارتقای سطح زندگی
  • تأمین اشتغال کامل در کشورهای عضو
  • توسعه تولید و تجارت و بهره‌وری بهینه از منابع جهانی
  • دستیابی به توسعه پایدار با بهره‌برداری بهینه از منابع
  • حفظ محیط‌زیست
  • افزایش سهم کشورهای درحال‌توسعه و کمتر توسعه‌یافته از رشد تجارت بین‌المللی

این سازمان اصول خاصی برای عضویت دارد که کشورهای عضو می‌بایست به این اصول پایبند باشند و در صورت پایبند نبودن، مجازات‌هایی علیه این کشورها اعمال می‌شود.

    مجوز DASP

    ارائه‌دهندگان خدمات دارایی دیجیتال (DASP) باید قبل از شروع فعالیت در فرانسه مجوز DASP را دریافت کنند. مجوز DASP توسط AMF (Autorité des marchés financiers)، تنظیم‌گر بازار سهام فرانسه، صادر می‌شود. کسب‌وکارهای مشمول این مجوز عبارتنداز:

    • نگهداری دارایی دیجیتال
    • خرید یا فروش دارایی‌های دیجیتال با ارز قانونی
    • مبادله یک دارایی‌ دیجیتال با سایر دارایی‌های دیجیتال
    • پلتفرم‌های معاملاتی برای دارایی‌های دیجیتال

    علاوه بر این، ارائه‌دهندگان خدمات دارایی دیجیتال باید از مقررات مربوطه AML/CFT پیروی کنند.

    OFAC به معنای دفتر کنترل دارایی‌های خارجی است. این دفتر یک آژانس اطلاعاتی و اجرایی مالی ایالات متحده است که تحریم‌های اقتصادی را علیه کشورهای هدف، تروریست‌ها یا قاچاقچیان بین‌المللی مواد مخدر که کشور را تهدید می‌کنند، اجرا می‌کند. OFAC فهرستی از اتباع ویژه تعیین شده و افراد مسدود شده یا SDN (Specially designated nationals and blocked persons) را نگهداری می‌کند. افراد آمریکایی نمی‌توانند با این نهادها یا اشخاص تعیین شده معامله کنند. برخی از نهادها و افراد فهرست شده به‌عنوان SDN مرتکب کلاهبرداری‌های مرتبط با رمزارزها شده‌اند. کسب‌وکارهای رمزارزی باید مراقب باشند که با آدرس‌های رمزارزی مرتبط با این اشخاص تراکنش نکنند تا با قوانین و رگولاتوری مطابقت داشته باشند.

      قانون دارایی‌های مالی مجازی (Virtual Financial Asset) در مالت

      دولت مالت قانون دارایی‌های مجازی یا VFA را در سال ۲۰۱۸ اجرا کرد. این قانون بازارهای دارایی مجازی در مالت را با اهداف زیر تنظیم‌گری می‌کند.

      • حمایت از نوآوری خدمات مالی مرتبط با دارایی‌های رمزارزی
      • محافظت از حقوق مصرف‌کنندگان
      • یکپارچگی و ثبات بازارهای مالی

      این مقررات بر ارائه‌دهندگان خدمات رمزارزی و صدور و انتشار رمزارزها نظارت دارد. VASPها باید از طریق یکی از  نمایندگان مجاز VFA درخواست ثبت‌نام را ارسال کنند.

      FINMA (Financial Market Supervisory Authority ) در سوئیس

      مرجع بازار مالی یا FMA یک مرجع مستقل نظارتی برای بازارهای مالی در لیختن‌اشتاین است. FMA بر اجرای استانداردهای بین‌المللی نظارت می‌کند و مقررات مالی را برای دولت تهیه می‌کند. FMA از ژانویه 2020 بر ارائه‌دهندگان خدمات رمزارزی از طریق قانون ارائه‌دهنده خدمات فناوری مورد اعتماد (TVTG) نظارت می‌کند. این قانون ارائه‌دهندگان را ملزم می‌کند تا در سامانه رگولاتور ثبت‌نام کرده و فرآیندهای بررسی دقیق مشتری را انجام دهند.

      مرجع بازار مالی در لیختن‌اشتاین

      قراردادهای هوشمند قطعه کدهایی هستند که برنامه‌های در حال اجرا بر روی بلاکچین را به‌صورت خودکار اجرا می‌کنند. این قراردادها زمانی خودبه‌خود اجرا می‌شوند که شرایط مقرر در قرارداد برآورده شود. در قراردادهای هوشمند، برخلاف قرارداد‌های معمولی، هیچ شخص ثالثی درگیر نیست. همچنین این قراردادها، شفافیت و امنیت را به کاربران ارائه می‌دهند.

      قراردادهای هوشمند معمولاً بر روی بلاکچین اتریوم اجرا می‌شوند. برای مثال، صرافی‌های غیرمتمرکز (DEX) یا برنامه‌های غیرمتمرکز (DApps) از قراردادهای هوشمند برای اجرا بر روی بلاکچین استفاده می‌کنند. همچنین توکن‌هایی مانند توکن‌های ERC20 نیز با قراردادهای هوشمند تعریف می‌شوند.

      بااین‌حال قراردادهای هوشمند همیشه امن نیستند. درواقع، آن‌ها می‌توانند نقص‌هایی در کد خود داشته باشند. بازیگران بدخواه می‌توانند از این نقص‌ها برای سوءاستفاده از قراردادهای هوشمند استفاده کنند. به همین دلیل است که شرکت‌های تخصصی اغلب قراردادهای هوشمند را قبل از راه‌اندازی، بررسی می‌کنند.

      سازمان خدمات مالی (Financial Services Authority) در سوئد

      اداره خدمات مالی یا FSA در سوئد یک سازمان دولتی است که وظیفه نظارت بر مقررات مالی، بازارهای مالی و فعالان بازار در کشور را بر عهده دارد. هیچ مقررات مشخصی برای رمزارزها در سوئد وجود ندارد. بااین‌حال، فعالیت برخی از VASPها مانند صرافی‌ها باید با قانون مبارزه با پول‌شویی سوئد مطابقت داشته باشد و این سازمان خدمات مالی است که بر آنها نظارت می‌کند.

      مرکز تحلیل و گزارش تراکنش‌های استرالیا (AUSTRAC)

      مرکز تحلیل و گزارش تراکنش‌های استرالیا یا AUSTRAC)) آژانس اطلاعات مالی دولت استرالیا است که بر تراکنش‌های مالی نظارت می‌کند و کلاهبرداری‌های مالی؛ مانند پول‌شویی، تأمین مالی تروریسم یا فرار مالیاتی را شناسایی می‌کند.

      AUSTRAC از VASPها می‌خواهد که با پر کردن فرم مشخصات تجاری یا ABPF (AUSTRAC Business Profile Form) ثبت‌نام کنند. این نهاد راهنمایی‌هایی را در مورد نحوه انطباق با قانون مبارزه با پول‌شویی و تأمین مالی تروریسم (قانون AML/CTF) با اتخاذ فرایندهای مدیریت ریسک ارائه می‌دهد.

      BSA در ایالات متحده

      قانون اسرار بانکی یا  BSA(Bank Secrecy Act) از سال 1970 در حال تدوین قوانینی برای جلوگیری از مبارزه با پول‌شویی در ایالات متحده است. مشاغل خدمات پولی یا MSB (Money Service Businesses) مشمول قانون رازداری بانکی هستند و بنابراین باید با الزامات آن مطابقت داشته باشند.MSBها باید برنامه‌های مؤثر مبارزه با پول‌شویی را اجرا کنند و رویکردی مبتنی بر ریسک اتخاذ کنند. به‌عنوان مثال، این موارد شامل بررسی دقیق رعایت لیست تحریم‌ها می‌شود.

      FinCEN در دستورالعملی در سال 2019 توضیح داد که VASPها نیز مشمول قانون رازداری بانکی هستند. به‌این‌ترتیب، کسب‌وکارهای رمزارزی هم باید به‌عنوان مشاغل خدمات پولی ثبت‌نام کنند.

      نهاد DNB در هلند

      DNB یا (De Nederlandsche Bank) بانک مرکزی هلند است که بر ثبات بازارهای مالی نظارت می‌کند و رونق مالی کشور را تضمین می‌کند.

      DNB مرجع نظارتی ارائه‌دهندگان خدمات رمزارزی است. این شرکت‌ها از ماه مه 2020،  مشمول قانون مبارزه با پول‌شویی و تأمین مالی تروریسم در قانون تحریم هستند که آن‌ها را ملزم می‌کند مشتریان خود را از نظر فهرست تحریم‌ها و همچنین تراکنش‌های ورودی و خروجی بررسی کنند. ارائه‌دهندگان خدمات رمزارزی باید در سامانه نظارتی DNB ثبت‌نام کنند و اطلاعات شرکت را به همراه یک طرح تجاری را ارائه دهند.

      مشاغل خدمات پولی (Money Service Businesses) در کانادا

      مشاغل خدمات پولی (MSB) مشاغلی هستند که خدماتی مانند معاملات ارزی، انتقال پول یا معاملات دارایی‌های دیجیتال را ارائه می‌دهند. در کانادا، این مشاغل باید از قانون تأمین مالی تروریسم یا [1](PCMLTFA پیروی کنند. همچنین، قبل از شروع فعالیت، MSBها باید کسب‌وکار خود را در مرکز تجزیه‌وتحلیل معاملات و گزارش‌های مالی (FINTRAC)[2] ثبت کنند. فرم اطلاعات این کسب‌وکارها باید حاوی اطلاعات حساب بانکی شرکت، تیم انطباق، کارمندان و غیره باشد.

       

      [1] Proceeds of Crime (Money Laundering) and Terrorist Financing Act

      [2] Financial Transaction and Reports Analysis Centre

      دارایی‌های دیجیتال تحت قانون PSAN فرانسه

      در سال ۲۰۱۹، فرانسه برای بازارهای دارایی‌های دیجیتال قانون PACTE که یک چارچوب نظارتی نوآورانه برای نظارت بر برخی از بازیگران صنعت دارایی‌های رمزارزی تصویب کرد. این قانون توسط تنظیم‌کننده‌های مالی فرانسه و سازمان بازارهای مالی (Autorité des marchés financiers – AMF) ایجاد شد. دارایی‌های دیجیتال در مفهوم حقوق فرانسه شامل دو نوع دارایی می‌شود: توکن‌ها که توسط قانون فرانسه تعریف شده‌اند و رمزارزها که در مقررات اروپایی مبارزه با پول‌شویی و مبارزه با تأمین مالی تروریسم (AMLD5) توضیح داده شده است.

      صندوق بین‌المللی پول (International Monetary Fund)

      صندوق بین‌المللی پول (IMF) یک سازمان بین‌المللی است که بر اجرای سامانه پولی بین‌المللی نظارت دارد. صندوق بین‌المللی پول، یکی از معتبرترین منابع ارزیابی و پیش‌بینی وضعیت اقتصاد جهانی محسوب می‌شود. هدف از تشکیل صندوق عبارت است از:

      • گسترش همکاری‌های پولی بین‌المللی و تسهیل رشد متوازن تجارت بین‌الملل
      • ایجاد سامانه باثبات ارزی بین اعضا و پرهیز از رقابت در کاهش نرخ ارزها
      • تهیه منابع لازم از طریق منابع عمومی صندوق، به‌منظور کمک به کشورهای عضو دارای کسری تراز پرداخت‌ها

      تصمیم‌های صندوق بین‌المللی پول، تأثیرات چشمگیری بر وضعیت اقتصادی کشورهای جهان دارد. از این صندوق عمدتاً به‌عنوان آخرین پناهگاه برای گرفتن کمک مالی یاد می‌شود. یعنی هنگامی که کشورها با بحران مالی جدی روبرو می‌شوند برای دریافت کمک مالی به این سازمان رجوع می‌کنند.

      کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (U.S. Securities and Exchange Commission)

      کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) یک نهاد فدرال در ایالات متحده آمریکا است که در ۶ ژوئن ۱۹۳۴ به‌موجب بخش ۴ قانون بورس اوراق بهادار ۱۹۳۴، ایجاد شده‌ است. مسئولیت‌های اصلی این نهاد فدرال عبارت‌اند از:

      • اِعمال قوانین فدرال اوراق بهادار آمریکا
      • نظارت بر صنعت اوراق بهادار آمریکا
      • نظارت بر بورس‌های ملی سهام و اختیار معاملات آمریکا
      • نظارت بر دیگر بازارهای الکترونیکی اوراق بهادار در آمریکا

      کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا علاوه بر قانون بورس اوراق بهادار ۱۹۳۴ که موجب ایجاد این نهاد شد، بر اجرای دیگر قوانین مربوط به بازار اوراق بهادار آمریکا هم نظارت می‌کند. همچنین این سازمان در تدوین قوانین حوزه رمزارزها و مقابله با تخلفات آن نقش مهمی را ایفا می‌کند.

      بانک جهانی (World Bank)

      بانک جهانی یک مؤسسه مالی بین‌المللی است که به‌منظور پیگیری پروژه‌های سرمایه‌ای، به دولت‌های کشورهای کم‌درآمد و متوسط وام اعطا می‌کند. بانک جهانی در دسامبر ۱۹۴۵ تأسیس شد و در نوامبر ۱۹۴۷ با تصویب مجمع‌عمومی سازمان ملل متحد به‌صورت رسمی درآمد و به جرگه نهادهای تخصصی سازمان ملل متحد پیوست. سرمایه این بانک از مجموع سهام تعهد شده و حق عضویت کشورها، فروش اوراق قرضه و استقراض از بازارهای مالی و دولت‌های عضو تشکیل می‌شود.

        سوئیفت (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication)

        سوئیفت (SWIFT) در ماه مه ۱۹۷۳ میلادی توسط ۲۳۹ بانک از پانزده کشور اروپایی و آمریکای شمالی راه‌اندازی گردید و هدف از آن جایگزینی روش‌های ارتباطی غیراستاندارد در سطح بین‌المللی با یک روش استاندارد شده جهانی بود. مرکز اصلی شبکه سوئیفت در کشور بلژیک بوده و طبق قوانین آن کشور عمل می‌نماید و کشورهای آمریکا، هلند، انگلیس و هنگ‌کنگ به‌عنوان مراکز پشتیبان اعضا فعالیت دارند. سوئیفت در هر کشوری دارای یک SAP یعنی نقطه دسترسی به سوئیفت است که توسط مؤسسه سوئیفت کنترل می‌شود.

          اداره رفتار مالی (Financial Conduct Authority) در انگلستان

          اداره رفتار مالی (FCA)، ناظر خدمات مالی در بریتانیا است. این نهاد خدمات مالی در کشور را تنظیم می‌کند و از حقوق مصرف‌کنندگان محافظت می‌کند، صنعت را باثبات نگه می‌دارد و رقابت در بازار را ترویج می‌کند. FCA از سال ۲۰۲۰ بر رمزارزها نظارت می‌کند و ارائه‌دهندگان خدمات رمزارزی را ملزم می‌کند که از مقررات AML/CFT پیروی کنند و در سامانه نهاد رگولاتور ثبت‌نام کنند.

          FinCEN (Financial Crimes and Enforcement Network) در ایالات متحده

          FinCEN  بخشی از وزارت خزانه‌داری ایالات متحده است و تراکنش‌های مالی را برای جلوگیری از جرایم مالی؛ مانند پول‌شویی یا تأمین مالی تروریسم تجزیه‌وتحلیل می‌کند.

          FinCEN همچنین دارایی‌های مجازی را بررسی می‌کند. در سال 2013، FINCEN مقاله‌ای منتشر کرد مبنی بر اینکه ارائه‌دهندگان خدمات رمزارزی مشمول قانون رازداری بانکی هستند؛ بنابراین باید به‌عنوان یک کسب‌وکار خدمات پولی (MSB) در سازمان ثبت‌نام کنند.

          مرجع بازار مالی (Financial Market Authority ) در اتریش

          مرجع بازار مالی یا FMA یک نهاد نظارتی است که بر بازارهای مالی در اتریش نظارت دارد. بر بانک‌ها، شرکت‌های بیمه و بازنشستگی، شرکت‌های سرمایه‌گذاری نظارت می‌کند و بر رعایت الزامات قانونی نظارت می‌کند.

          علاوه بر این، FMA از ژانویه 2020 بر شرکت‌های مرتبط با ارزهای دیجیتال نظارت می‌کند و از VASP ‌ها می‌خواهد از قوانین AML مانند انجام بررسی‌های لازم، ثبت گزارش‌ها و ثبت‌نام در سامانه رگولاتور پیروی کنند.

          آژانس خدمات مالی (Financial Services Agency) در ژاپن

          آژانس خدمات مالی یا FSA در ژاپن یک سازمان دولتی است. بازارهای مالی؛ مانند بانکداری، اوراق بهادار و بورس، بیمه را زیر نظر می‌گیرد و سیستم‌های مالی را در کشور پایدار نگه می‌دارد.

          آژانس خدمات مالی بر VASPها نظارت می‌کند و این کسب‌وکارها باید در این سازمان ثبت‌نام کنند. علاوه بر این، VASPها در ژاپن مشمول قانون جلوگیری از انتقال عواید کیفری (Transfer of Criminal Proceeds) هستند. آن‌ها باید با الزامات AML/CFT مانند جمع‌آوری سوابق مشتریان خود، نگهداری این سوابق، ثبت گزارش‌های تراکنش‌های مشکوک و غیره مطابقت داشته باشند. از ماه می ۲۰۲۰، VASPها نیز مشمول قانون خدمات پرداخت (Payment Services Act) و قانون ابزارهای مالی و مبادله (Financial Instruments and Exchange Act) هستند.

          AMF در فرانسه

          AMF  یا Autorité des marchés financiers یک ناظر مالی فرانسوی است که حفاظت از سرمایه‌گذاری‌های مالی را تضمین می‌کند و عملیات بازار را سفارش می‌دهد. این اداره فرانسوی از سال 2019 بر بازار رمزارزها در این کشور نظارت دارد. این سازمان فعالیت‌هایی مانند ICOها و اقدامات ارائه‌دهندگان خدمات دارایی دیجیتال (DASP) را بررسی می‌کند. برای مثال DASPها و ICOها باید نزد رگولاتور ثبت‌نام کنند.

          نهاد BaFin در آلمان

          اداره نظارت مالی فدرال (که به‌عنوان BaFin شناخته می‌شود) نهاد نظارتی بازارهای مالی در آلمان است.

          BaFin یک مؤسسه مستقل فدرال تحت نظارت وزارت دارایی فدرال است. نقش BaFin نظارت و تضمین ثبات بازارهای مالی در آلمان است. این نهاد بر بانک‌ها، خدمات مالی، خدمات پرداخت، خدمات پول الکترونیکی، صندوق‌های بازنشستگی و غیره نظارت دارد. علاوه بر این BaFin تراکنش‌های رمزارزها را بررسی می‌کند. برای مثال کسب‌وکارها و صرافی‌های رمزارزی  باید در BaFin به‌عنوان رگولاتور ثبت‌نام کنند و قوانین AML را رعایت کنند.

          مقررات رمزارزها در استونی

          کسب‌وکارهای رمزارزی در استونی باید از سال 2020 قانون پیشگیری از پول‌شویی و تأمین مالی تروریسم را رعایت کنند.  این کسب‌وکارها مشمول قوانین AML/CFT مشابه مؤسسات مالی هستند.

          این قانون مستلزم آن است که VASPهای استونیایی باید برای دریافت مجوز از واحد اطلاعات مالی یا FIU (Financial Intelligence Unit) ثبت‌نام کنند. علاوه بر این، VASPها باید چندین قانون مانند انتصاب یک افسر انطباق، اتخاذ رویکرد مبتنی بر ریسک (Risk Based approach) و انجام فرآیندهای بررسی دقیق مشتری را رعایت کنند.

          سازمان تنظیم مقررات خدمات مالی (Financial Services Regulatory Authority) در ابوظبی

          سازمان تنظیم مقررات خدمات مالی یا FSRA یک تنظیم‌گر بازار مالی در بازار جهانی ابوظبی یا ADGM (AbuDhabi Global Market) است. ADGM  یک منطقه آزاد مالی در امارات متحده عربی است. VASPها باید مجوز لازم را قبل از شروع ارائه خدمات مالی در بازار جهانی ابوظبی از FSRA اخذ کنند. همچنین فرآیندهای VASPها باید با مقررات مربوط به AML/CFT که در آن منطقه ایجاد شده است، مطابقت داشته باشد.

          قانون خدمات پرداخت (Payment Services Act) در سنگاپور

          قانون خدمات پرداخت یا PSA یک قانون در سنگاپور است که در ژانویه ۲۰۲۰ لازم‌الاجرا شد. این قانون سیستم‌های پرداخت و ارائه‌دهندگان خدمات پرداخت مستقر در سنگاپور را تنظیم‌گری می‌کند.  خدمات پرداخت صنعتی درحال‌رشد سریع است و راه‌حل‌های پرداخت جدید، پرداخت‌های دیجیتال را برای مصرف‌کنندگان سریع‌تر، ارزان‌تر و راحت‌تر می‌کنند. این پیشرفت‌ها همچنین خطرات جدیدی را به همراه داشته است و MAS را مجبور می‌سازد تا چارچوب نظارتی پرداخت‌ها را بازنگری و نوسازی کند. قانون PS در ۲۸ ژانویه ۲۰۲۰ لازم‌الاجرا شد و الزاماتی را که قبلاً در PSOA و MCRBA وجود داشت را در یک قانون واحد ترکیب می‌کند. قانون PS دامنه نظارتی MAS را برای رسیدگی به خطرات جدید ناشی از خدمات پرداخت موجود و خدمات پرداخت جدید گسترش می‌دهد. با رویکرد نظارتی ماژولار و مبتنی بر ریسک، قانون PS یک چارچوب نظارتی انعطاف‌پذیر است که تأثیر شکست یک ارائه‌دهنده خدمات پرداخت را کاهش می‌دهد و درعین‌حال بخش پرداخت‌های مترقی را در سنگاپور ارتقا می‌دهد.

          دارایی‌های رمزارزی، توکن‌ها و VASPها تحت محدوده PSA هستند. PSA چارچوبی برای ارزیابی ریسک و کاهش ریسک فراهم می‌کند، همچنین VASPها را ملزم می‌کند که باسیاست‌های AML/CTF مطابقت داشته باشند و برای مجوز درخواست دهند.

          کمیسیون اوراق بهادار و آتی (Securities and Futures Commission) در هنگ‌کنگ

          کمیسیون اوراق بهادار و آتی یا SFC یک نهاد نظارتی مستقل است که بازارهای اوراق بهادار و آتی در هنگ‌کنگ را تنظیم‌گری می‌کند و به‌طورکلی مستلزم آن است که افراد و نهادهای مرتبط با ده «فعالیت تنظیم شده» باید توسط SFC مجوز بگیرند یا ثبت‌نام کرده باشند. کمیسیون اوراق بهادار و معاملات آتی (SFC) اختیار بررسی، تصحیح و اقدام بر اساس قانون اوراق بهادار و آتی (SFO) و قوانین فرعی آن را دارد. SFC هنگ‌کنگ طبق اختیارات خود، مجوزهایی را برای افرادی صادر می‌کند که واجد شرایط و شایسته دریافت مجوز فرمان اوراق بهادار و آتی (SFO) هستند. کمیسیون اوراق بهادار و آتی بازار رمزارزها در کشور را بررسی می‌کند. ارائه‌دهندگان خدمات دارایی‌های رمزارزی باید در سامانه کمیسیون ثبت‌نام کنند.